Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Liberalizacja rynku ograniczy produkcję cukru

04 marca 2006 | Ekonomia | MF
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane

PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY Liberalizacja rynku ograniczy produkcję cukru Krajowa Spółka Cukrowa zamknie część swoich zakładów. Zagrożonych jest kilkaset miejsc pracy Krajowa Spółka Cukrowa przygotowuje swoje zakłady do ograniczenia produkcji (c) PIOTR ULANOWSKI/FREEPRESS.PL

Decyzja ta to efekt przygotowań do reformy europejskiego rynku cukru, która zmusza wytwórców do ograniczenia produkcji.

W Krajowej Spółce Cukrowej (KSC) zatrudnionych jest ponad 4,5 tys. osób. W pięciu cukrowniach, w których spółka chce przerwać produkcję, pracuje około 600 osób, a buraki dostarcza prawie 8 tysięcy plantatorów.

Ostatnią kampanię prowadziło 18 z 27 cukrowni w KSC. W tym roku...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3780

Spis treści
Zamów abonament