Mielone z puszki, czyli sława brytyjskiej kuchni poleca
W świecie kulinarnym Wysp Brytyjskich wrze. Najbardziej kultowa postać wśród gastronomicznych sław Delia Smith‚ która od początku lat 80. uczy Brytyjczyków, jak dobrze gotować i jeść‚ popularna autorka programów telewizyjnych oraz książek (19 milionów sprzedanych egzemplarzy!), po pięciu latach dobrowolnej nieobecności w mediach wydała nową pozycję „How to cheat at cooking” („Jak oszukiwać w kuchni”).
Pani Smith‚ posługując się listą około setki półproduktów nazywanych przez nią „ukrytymi służącymi”‚ tworzy całą gamę przepisów dań łatwych i szybkich w wykonaniu.
No i dobrze‚ na razie wszystko w porządku: niewielu jest takich‚ którzy naprawdę lubią tracić czas w kuchni. Problem w tym‚ że Delia proponuje takie składniki, jak mrożone puree z ziemniaków‚ mięso mielone z puszki‚ gotowe sosy z butelki itd.‚ które bynajmniej nie należą do kanonów świeżego‚ ekologicznego jedzenia‚ w zgodzie z naturą i porami roku....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta