Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Gdzie lin, gdzie sieja, gdzie karp?

20 września 2008 | Styl życia | Monika Kucia
Ryby serwowane w Młynie  w Klekotkach są wędzone  na miejscu
źródło: Rzeczpospolita
Ryby serwowane w Młynie w Klekotkach są wędzone na miejscu

Zaczęłam tropić nasze ryby niczym kulinarny detektyw. Morskie znalazłam w Kątach Rybackich, te z jezior i rzek w Klekotkach

Bar Rybny u Basi istnieje od wielu lat. Mąż pani Basi Dziuby jest rybakiem. Co wyłowi, żona gotuje. Nigdzie nie jadłam takiego rosołu z młodych węgorzy – to esencjonalna zupa z makaronem i pierścionkami młodych, tłustych ryb. Jadłam tu świetne dania garmażeryjne – sandacza w occie, ryby w galarecie i...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8122

Spis treści
Zamów abonament