Książeczki zdrowia dla mających kontakt z żywnością
Nasza firma prowadzi kursy gotowania. Zatrudniamy nie tylko osoby, które takie zajęcia prowadzą, a zatem mające kontakt z żywnością, ale i te mające stały kontakt z ludźmi (obsługa klientów). Czy wszyscy pracownicy powinni być kierowani na badania sanitarno-epidemio-logiczne? Jeśli tak, to jak często?
Tak. Osoby mające bezpośredni kontakt z żywnością oraz inni pracownicy zatrudnieni na stanowiskach związanych z ciągłym kontaktem z ludźmi muszą uzyskać określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach orzeczenia lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby. Natomiast...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta