Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Książeczki zdrowia dla mających kontakt z żywnością

20 kwietnia 2009 | Gazeta prawa i podatków | Sylwia Gortyńska

Nasza firma prowadzi kursy gotowania. Zatrudniamy nie tylko osoby, które takie zajęcia prowadzą, a zatem mające kontakt z żywnością, ale i te mające stały kontakt z ludźmi (obsługa klientów). Czy wszyscy pracownicy powinni być kierowani na badania sanitarno-epidemio-logiczne? Jeśli tak, to jak często?

Tak. Osoby mające bezpośredni kontakt z żywnością oraz inni pracownicy zatrudnieni na stanowiskach związanych z ciągłym kontaktem z ludźmi muszą uzyskać określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach orzeczenia lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby. Natomiast...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8297

Spis treści
Zamów abonament