W małej gastronomii też jest dużo formalności
Założenie sezonowego punktu małej gastronomii „pod chmurką” to tylko z pozoru proste przedsięwzięcie. Zanim bowiem pierwszy klient usiądzie pod parasolem i sięgnie po kufel piwa, trzeba będzie odwiedzić kilka urzędów
Na założenie firmy nie potrzeba dużych funduszy.
– Liczyłem, że będę musiał więcej zainwestować na rozkręcenie tego biznesu. Musiałem wprawdzie zapłacić za pozwolenia i projekt obiektu na sprzedaż alkoholu, ale część wyposażenia ogródka dostałem na sezon od browaru, z którym współpracuję –...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta