Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

W małej gastronomii też jest dużo formalności

29 czerwca 2009 | Gazeta prawa i podatków | Zofia Jóźwiak

Założenie sezonowego punktu małej gastronomii „pod chmurką” to tylko z pozoru proste przedsięwzięcie. Zanim bowiem pierwszy klient usiądzie pod parasolem i sięgnie po kufel piwa, trzeba będzie odwiedzić kilka urzędów

Na założenie firmy nie potrzeba dużych funduszy.

– Liczyłem, że będę musiał więcej zainwestować na rozkręcenie tego biznesu. Musiałem wprawdzie zapłacić za pozwolenia i projekt obiektu na sprzedaż alkoholu, ale część wyposażenia ogródka dostałem na sezon od browaru, z którym współpracuję –...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8356

Spis treści
Zamów abonament