Owoce morza nie lubią żelaza
Gastronomiczny savoir-vivre, a także setki lat praktyki każą pić do owoców morza wina białe. Japońscy badacze odkryli dlaczego
Jedni odsądzają od czci i wiary ludzi popijających mule winem czerwonym. Inni są zdania, że w gastronomii nie ma miejsca na ortodoksję. Tymczasem praktyka dnia codziennego wykazuje, że większości ludzi nie smakuje czerwone wino z rybami i owocami morza, po prostu.
Naukowcy (enolodzy, czyli znawcy biochemii wina) z laboratorium japońskiej firmy Mercian,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta