Prawdziwa czekolada niczego nie udaje
Tomasz Sienkiewicz i Krzysztof Stypułkowski porzucili posady w korporacjach, by zająć się wyrobem czekolady. Są właścicielami założonej w ub. roku Manufaktury Czekolady, jedynej w Polsce produkującej czekoladę od ziarna kakao do gotowego produktu.
Rz: Skąd w głowach informatyków pomysł, by robić czekoladę?
Tomasz Sienkiewicz: Jeszcze kilka lat temu wydawałoby mi się to dobrym żartem. Obaj z Krzysztofem pracowaliśmy w korporacjach, wyjeżdżaliśmy na projekty zagraniczne. Ale przyszedł taki moment, gdy bycie małą mrówką w wielkiej korporacji przestało być satysfakcjonujące. Zastanawialiśmy się, co moglibyśmy razem zrobić. Miało to być coś namacalnego, prawdziwego i nowego w Polsce. Krzysztof przypomniał sobie o małej manufakturze czekolady, którą widział podczas jednej ze swoich podróży. Obaj zawsze uwielbialiśmy czekoladę. A gdy okazało się, że da się ją robić na małą skalę samemu, nie mieliśmy już żadnych wątpliwości. Prawdziwa czekolada niczego nie udaje. Jest pełna i wytrawna jak ziarna kakao, z...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta