Szczyt paniki za nami, cukier już tanieje
Rośnie podaż cukru na krajowym rynku. Na światowych giełdach ceny tego surowca spadły już o jedną trzecią
Najgorsze tygodnie dla producentów słodyczy i napojów już minęły: cukier zaczął tanieć i zdaniem ekspertów jego notowania nie powrócą szybko do szczytowych notowań z lutego.
W polskich sklepach kilogram cukru kosztuje ok. 4 zł, czyli tyle, ile w większości krajów europejskich. W szczytowych momentach kosztował 5 – 6 zł. – Z tygodnia na tydzień można uzyskać lepsze ceny za cukier i jest on bardziej dostępny w ofertach – ocenia Danuta Dąbrowska, dyrektor ds. zaopatrzenia...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta