Polski słód w duńskim piwie
Strzegom chce zdobyć rynek słodów dla piwowarów domowych w Europie Zachodniej.
– Wyjście za granicę z naszymi słodami przeznaczonymi do domowego warzenia piwa rozpoczniemy w pierwszym kwartale 2014 roku od Danii – mówi „Rz" Marcin Siemion, prezes Danish Malting Group Polska, właściciela Słodowni Strzegom. – Następnie chcielibyśmy zaistnieć także w Szwecji i Norwegii, a później również w Niemczech.
Strzegom specjalizuje się w produkcji słodów kolorowych, wykorzystywanych m.in. do warzenia piw ciemnych. W ubiegłym roku rozszerzył swoją ofertę o słody dla domowych piwowarów.
Konieczne inwestycje
Chce w ten sposób wykorzystać modę, która dotarła do nas kilka lat temu. Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych szacuje, że...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta