Weekend w Trójmieście
Trójmiasto kwitnie kulinarnie! Kilka dni temu zakończył się tu niezwykły happening kulinarny Commis Made, jak co roku organizowany przez właścicieli i załogę restauracji Metamorfoza. Tegoroczna edycja po raz pierwszy odbyła się w samym Gdańsku i była otwarta dla publiczności.
Przez wiele miesięcy na dachu jednego z budynków Stoczni powstawała prawdziwa miejska farma. Wszystko po to, aby szefowie kuchni z Polski i zagranicy mieli pretekst do dzielenia się wiedzą, a ostatniego wieczoru przerobili wyhodowane warzywa, zioła i owoce na kolację dla setek gości. Uczta odbyła się w formie modnej ostatnio formuły nocnego marketu. Na zaimprowizowanych stoiskach na dziedzińcu hal stoczniowych dobrani w pary szefowie wydawali swoje dania. I próżno było szukać banalnych burgerów czy zapiekanek. Każde danie mimo swobodnego stylu serwowania było miniaturowym...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta