Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Kulinarna Liga Mistrzów

16 września 2016 | Styl życia | Justyna Adamczyk

Nie rozumiem, czemu panowie kopiący piłkę kilka godzin dziennie są w stanie zarobić w tydzień więcej niż pracujący niemal non stop zdolny szef kuchni w ciągu roku. To pytanie wraca do mnie, gdy za tych pierwszych musimy się narodowo wstydzić. Zwłaszcza że jednocześnie pękam z dumy, patrząc na tych drugich, ich rozwój, pracowitość i promowanie kultury kulinarnej.

Właśnie zakończył się sezon regionalnych spotkań najlepszych szefów kuchni w Polsce, organizowanych przez nasz „Żółty Przewodnik" Gault & Millau. Ostatnie z nich odbyły się w Gdańsku i w Krakowie. W każdym regionie nagradzamy po pięć wybitnych postaci. Razem jesienią wyróżniliśmy ich zatem dziesiątkę....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10550

Wydanie: 10550

Spis treści

25 lat BDO

Modernizacja Roku 2011

Zamów abonament