Kulinarna siła regionalnej marki
Województwo łódzkie zrywa z przemysłowym wizerunkiem. Swój potencjał widzi w innowacyjnym rolnictwie i turystyce.
W istniejącej od 1911 roku Spółdzielni Mleczarskiej w Głuchowie o produkcji twarogów wiedzą niemal wszystko. Nie dziwi więc, że w tym roku przetwórnia ta otrzymała nagrodę główną IX edycji konkursu Tygiel Smaków. Jej finał odbył się podczas targów Natura Food towarzyszącym IV Międzynarodowemu Kongresowi Biogospodarki organizowanemu przez Urząd Marszałkowski Województwa Łódzkiego. Wśród laureatów znaleźli się także Masarnia z ubojnią Alina Kowalska, PPHU AMKEZ Zbigniew...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta