Usunąć zawiesiny, poprawić smak
- Uzdatnianie wody polega na dostosowaniu jej właściwości fizykochemicznych do wymagań, zgodnie z jej przeznaczeniem, ponieważ inne parametry powinna mieć woda do picia, inne do gotowania posiłków, inne do produkcji artykułów spożywczych, do celów przemysłowych, kotłowych czy procesów technologicznych - mówi Beata Zaleska, główny technolog Miejskiego Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji w m.st. Warszawie.
Woda do picia powinna zawierać składniki mineralne, przede wszystkim magnez i wapń, które pozytywnie wpływają na zdrowie człowieka. Minusem jest to, że jest twarda - niszczy urządzenia, np....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta