Kulinaria
Niedrogie wegetariańskie posiłki dostaniemy w nowym lokalu Vegabar tuż przy rondzie ONZ (jego główna siedziba mieści się w pasażu na Oboźnej). Dania warzywne są tu inspirowane kuchniami całego świata. W menu znalazła się i musaka wegetariańska, i tortilla meksykańska z sosem z zielonego groszku, i kotlecik szpinakowy z pieczonymi ziemniakami. Dodatkową atrakcję stanowią niepasteryzowane piwa chmielowe: Ciechan, Żywe, Koźlak oraz pszeniczne Obołoń. Bogata jest także oferta surówek, koktajli owocowych i soków warzywnych. Niektóre dania występują również w wersji fitness (rangę tę nadają dietetycy z Europejskiego Instytutu Leczenia Otyłości u Dzieci i Dorosłych w Warszawie, z którym Vegabar współpracuje w ramach akcji "Odchudzanie ze smakiem"). Agnieszka Małkiewicz, właścicielka baru, mówi: - Czasami trudno uwierzyć, jakie smakołyki mogą powstać z samych warzyw i owoców. Są to dania nie tylko smaczne,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta