Zakłady Mięsne w Płocku ograniczają działalność
Niecałe dwa tygodnie mają Zakłady Mięsne w Płocku, aby spełnić normy unijne i uniknąć wstrzymania produkcji. Sposobem ma być dostosowanie tylko części produkcji.
– Zdecydowaliśmy się, aby do końca listopada dostosować działy uboju trzody, rozbioru żywca oraz produkcji wędlin – mówi „Rz” Grzegorz Koperski, członek rady nadzorczej płockich zakładów, który kilkanaście dni temu zastąpił na stanowisku odwołanego prezesa Adama Gałczyńskiego.Pozostałe wydziały, m.in. produkcji konserw, uboju bydła oraz smalcownia zostały zamknięte. Zarząd zdecydował się na taki krok, ponieważ nie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta