Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Zdrowie w kieliszku

23 stycznia 2010 | Nauka | Krzysztof Kowalski

Eksperci z World Cancer Research Fund, organizacji charytatywnej zajmującej się walką z rakiem, przeanalizowali raport z 2007 roku dotyczący związku pomiędzy piciem alkoholu a zapadalnością na raka. Skupili się przy tym na raku jelita. Z analizy wynika, że osoba, która będzie wypijać duży kieliszek wina (250 ml) zawierającego 10-procentowy alkohol, będzie miała o 7 proc. niższe ryzyko zachorowania niż ktoś, kto będzie się raczył podobną ilością wina 14-procentowego.

Brak okładki

Wydanie: 8530

Spis treści
Zamów abonament