Dieta lepsza, ale wciąż za dużo soli
Rozmowa z dr Agnieszką Jarosz, lekarzem dietetykiem z Instytutu Żywności i Żywienia
Rz: Czy rzeczywiście w ciągu ostatnich 20 lat tak istotnie zmieniliśmy swoją dietę?
Dr Agnieszka Jarosz: Wiele pozostaje jeszcze do zrobienia, ale faktem jest, że ograniczyliśmy tłuszcze zwierzęce, zastępując je roślinnymi, do naszego jadłospisu włączyliśmy dania śródziemnomorskie...
Czy mężczyźni i kobiety równie szybko zmieniają...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta