Polacy nie znają zalet żywności z unijnymi certyfikatami
Bruksela zarejestrowała 23 produkty regionalne z Polski. Na nasz rynek trafia jednak niewiele odpowiednio oznakowanych specjałów
W piątek unijny certyfikat otrzymały jabłka łąckie. To już trzeci, po śliwce szydłowskiej i obwarzanku krakowskim, produkt regionalny, który Bruksela zarejestrowała w listopadzie. Łącznie do tej pory ochroną unijną zostały objęte 23 lokalne specjały z Polski. Daje nam to dziewiąte miejsce wśród wszystkich krajów Unii i drugie wśród nowych członków. W tej grupie wyprzedzają nas tylko Czesi. Przewaga jest jednak...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta