Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Polacy nie znają zalet żywności z unijnymi certyfikatami

06 listopada 2010 | Ekonomia | Beata Drewnowska

Bruksela zarejestrowała 23 produkty regionalne z Polski. Na nasz rynek trafia jednak niewiele odpowiednio oznakowanych specjałów

W piątek unijny certyfikat otrzymały jabłka łąckie. To już trzeci, po śliwce szydłowskiej i obwarzanku krakowskim, produkt regionalny, który Bruksela zarejestrowała w listopadzie. Łącznie do tej pory ochroną unijną zostały objęte 23 lokalne specjały z Polski. Daje nam to dziewiąte miejsce wśród wszystkich krajów Unii i drugie wśród nowych członków. W tej grupie wyprzedzają nas tylko Czesi. Przewaga jest jednak...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8771

Spis treści
Zamów abonament