Krawędź pizzy jest jak wino
Rozmowa dla „Rzeczpospolitej” | Krystian Szymaniewicz mistrz wypieku pizzy, szef kuchni
Kupujemy coraz więcej mrożonej pizzy. Co pan myśli o tym specjale?
Krystian Szymaniewicz: Nigdy nie chciałem tego nawet spróbować, choć rozumiem, że dziś ludzie nie mają czasu, by zjeść ze smakiem, i muszą szukać różnego rodzaju fast foodów. Jednak pizza to musi być pizza prawdziwa, jak neapolitana czy romana. To klasyczne i najpopularniejsze rodzaje pizzy.
Czym te dwa rodzaje pizzy się od siebie różnią?
W Neapolu robi się pizzę ciut grubszą, bardziej...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta