WrocLove na talerzu
W tym roku Wrocław jest razem z baskijskim San Sebastian Europejską Stolicą Kultury. To nie jest wprawdzie jedyny powód do odwiedzenia tego pięknego miasta, ale w połowie czerwca nierozsądnie byłoby przegapić tutejsze atrakcje. Będzie to moment, w którym świętowana będzie kultura kulinarna. A partnerstwo San Sebastian, miasta, w którym jest więcej wybitnych restauracji niż w przeciętnym kraju europejskim, zobowiązuje!
Kilka dni baskijskich filmów kulinarnych, pokazy, prelekcje, warsztaty, a nade wszystko kolacje przygotowywane przez zaproszonych szefów. Wszystko to w ramach festiwalu Culinary Connection San Sebastian – Wrocław 2016, któremu partneruje „Żółty przewodnik".
Nie samymi festiwalami jednak Wrocław żyje. Miło tu przez cały rok, a i kulinarnie jest coraz ciekawiej. I to nie tylko za sprawą genialnych szaleńców z Food Think Tanku, o których pisałam kilka miesięcy temu. Jednak w poszukiwaniu najciekawszych doznań smakowych należy oddalić się...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta