Restauracje zamknięte, trwa boom na pudełka
Nawet czołowi gracze mówią o podwojeniu liczby zamówień w pierwszym kwartale. Catering pudełkowy błyskawicznie zyskuje na popularności.
Diety pudełkowe po początkowym załamaniu na starcie pandemii szybko odzyskały wigor. Rynek rośnie w błyskawicznym tempie: w 2020 r. oceniany był nawet na 2 mld zł. A to dopiero początek jego możliwości.
Z danych porównywarki Dietly.pl wynika, że pierwszy kwartał 2021 r. był rekordowy: pojawiło się ponad 100 nowych firm, ale również średnia liczba dziennych dostaw cateringów dietetycznych w Polsce wzrosła o ok. 45 proc.
Więcej małych miast
– Obecnie każdego dnia dostarczanych jest ok. 160–180 tys. zestawów. Cieszy coraz większa dostępność cateringów w większości miast w Polsce i coraz więcej firm rozwijających się lokalnie – mówi Przemysław Skokowski, prezes Dietly.pl. – Tylko w pierwszym kwartale wygenerowaliśmy 39...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta