AI może „zabić” tradycyjną gastronomię
Mariusz Piórkowski, współtwórca systemu rezerwacyjnego MojStolik.pl, nie ma wątpliwości: analogowa gastronomia przegra w starciu z cyfrową przyszłością. Ale to go jednak nie martwi.
Piórkowski widzi w sztucznej inteligencji ratunek, a nie zagrożenie dla branży.
– Systemy rezerwacyjne jak nasz pozwalają oszczędzić czas, eliminują chaos związany z ręcznym zarządzaniem i dają restauratorom szansę lepszego zrozumienia potrzeb klientów. Restauratorzy przestają działać w ciemno. W miejsce intuicji wchodzi precyzyjna analiza danych – kto odwiedza...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta