Stolnica
- Nowe miejsce
- Polecamy
- Gdzie jadają ambasadorzy
Kuchnia Giancarlo Russo
Giancarlo Russo otworzył własną restaurację firmowaną swoim imieniem. Do niedawna szef kuchni w Chianti - "maestro", jak mówią o nim jego wielbiciele - rozstał się z restauracją przy Foksal. Na gastronomicznej mapie przybył zatem nowy włoski stół, droga wielkomiejska ristorante z dobrą, autentyczną kuchnią. To przybytek dla wielbicieli oryginalnych smaków Italii - esencja włoskiego jedzenia i najpopularniejsze dania we wzorcowym wydaniu.
Otwarcie restauracji miało miejsce zaledwie kilka dni temu. Stół Giancarlo ulokował się z dala od centrum, sąsiaduje z Galerią Mokotów i siedzibą Fortis Banku. Na parterze biurowca udało się stworzyć atmosferę wykwintu (stoły z miękkimi obrusami, świetny, profesjonalny serwis, stonowana klasyka kolorów - beże, brązy). Kelner kilkoma ruchami zgrabnie filetuje gorącą doradę. Na oczach gości balsamico doprawia zestaw sałat, a szef kuchni krople oliwy wpuszcza na rybie mięso. W dziedzinie kulinariów to wysoka kultura, miejsce ekskluzywne, dobre na oficjalne spotkania, kolacje. W swojej kategorii gwiazda, choć nie najjaśniejsza. Karta opiera się na znanych włoskich klasykach, wiele potraw...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta