Sezon na jagodzianki
20 lipca 2007 | Warszawski Informator Rzeczpospolitej | Maria Synoradzka
SŁODKI SŁONY Sezon na jagodzianki
Słodki Słony to każdego lata mocny punkt na kulinarnej mapie. Magda Gessler piecze oszałamiające smakiem ciastka z leśnymi owocami, więc nie wolno przegapić sezonu na jagodzianki. Płaskie drożdżowe placuszki przykrywa warstwą puchowej kołdry cukru pudru, a w środku aż kipi od świeżych jagód. Spośród letnich wetów polecam też jak zawsze rabarbarotki - ciasteczka na kruchym spodzie z różowym rabarbarowym musem, przykryte delikatną pianką - i kruche minibabeczki posypane malinami i poziomkami. Delicje.
ms Cukiernia-kawiarnia Słodki Słony, ul. Mokotowska 45, tel. 022 622 49 34, czynne codziennie od godz. 11 do ostatniego gościa