Co trzeciej masarni okres przejściowy nie wystarczył
Ponad 80 zakładów mięsnych nie dostosowało się do wymogów weterynaryjnych stawianych przez Unię Europejską. Szansą dla najmniejszych z nich jest sprzedaż na rynku lokalnym.
By móc prowadzić działalność handlową na terenie Wspólnoty, zakłady mięsa czerwonego musiały wdrożyć unijne normy – część zrobiła to już w 2004 r., reszta uzyskała okres przejściowy do końca 2007 r. Dodatkowe cztery lata nie wystarczyły jednak aż 1/3 firm. Od 1 stycznia 2008 roku wszystkie one musiały wstrzymać działalność. Największym wśród nich są państwowe Zakłady Mięsne Płock, zatrudniające ok....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta