Po wykładzie pieczenie chleba lub grillowanie
Zamiast luksusowych hoteli z sauną, jacuzzi czy spa – biesiady przy ognisku, przejazdy bryczkami i swojskie jedzenie. Dziś gospodarstwa agroturystyczne cieszą się powodzeniem nie tylko w czasie sezonu urlopowego. Firmy coraz częściej organizują w nich szkolenia. Wystarczy duża sala wyposażona w multimedia oraz miejsca noclegowe, by przygotowywać spotkania biznesowe
– Pracownicy chętnie przyjeżdżają tam, gdzie jest cisza, zieleń, świeże powietrze. Wypoczęty i zrelaksowany człowiek lepiej zapamiętuje, jest skoncentrowany i szybciej się uczy – mówi Joanna Grootings, właścicielka gospodarstwa AgroKultura Korfowe w Kampinosie, które mieści się 30 kilometrów od Warszawy. W agroturystycznym domu jest sala konferencyjna na 30 osób wyposażona w stoły, krzesła, flipchart. Goście mają do wyboru pokoje jedno- i dwuosobowe oraz apartamenty. W apartamencie są dwa pokoje z sześcioma łóżkami i dwiema łazienkami. – W pokojach nie ma dostępu do Internetu, ponieważ chcemy, aby nasz dom kojarzył się z relaksem i można w nim było odpoczywać – mówi Joanna Grootings. Grupy powyżej 15 osób mogą liczyć na zniżki. Nocleg ze śniadaniem kosztuje 70 złotych od osoby. Cena za dobę w apartamencie wynosi od 200 do 400 zł w zależności od liczby osób.
– W przypadku mniejszych grup cena za nocleg i śniadanie wynosi od 80 złotych za pokój...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta