Jajo w mieście
W świątecznym menu warszawskich restauracji przekrój dań – od tradycyjnego pieczonego prosięcia przez sushi do awangardowej napoleonki z pstrąga. Na świąteczny obiad możemy zaprosić rodzinę i przyjaciół do lokalu. Warto już o tym pomyśleć i zarezerwować stolik
AleGloria
Restauracja z polską kuchnią autoironiczną zaprasza na dania faszerowane. 23 i 24 marca zjemy m.in. napoleonkę z pstrąga nadziewaną pasztetem z jaj i pieczarek z lipowym winegretem oraz jaja faszerowane zamknięte w bursztynowej galaretce. Kurczę po polsku będzie nadziewane foie gras i podane z chałką. Na stołach znajdą się tradycyjne desery: baba rumowa i pascha wielkanocna z kisielem pomarańczowym.
∑ AleGloria, pl. Trzech Krzyży 3, piwnice Domu Dochodowego, tel. 022 584 70 80, czynne od godz. 11 do ostatniego gościa, można płacić kartą
Arsenał
Włoskie specjały serwowane tu będą w okresie Wielkanocy – małże św. Jakuba z włoskim koprem (33 zł), polędwiczki wieprzowe z rozmarynem (45 zł), tagiatelle i żabnica z krewetkami i kurkami (55 zł). W świątecznej karcie wiele...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta