Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Bez nazwy, ale z kurkami

10 lipca 2009 | Po godzinach | Monika Kucia
– Stawiam na świeżość i sezonowość – mówi szef kuchni Robert Sowa
autor zdjęcia: Rafał Guz
źródło: Fotorzepa
– Stawiam na świeżość i sezonowość – mówi szef kuchni Robert Sowa

Restauracja hotelu Jan III Sobieski, pl. Zawiszy 1, tel. 022 579 10 05/06, czynne codz. w godz. 12 – 22.30, można płacić kartą. Informacje dodatkowe: • parking – tak (hotelowy) • klimatyzacja – tak • sektor dla palących – tak • karta win – tak • menu i atrakcje dla dzieci – nie • Internet bezprzewodowy – tak

Hotel Sobieski to od 17 lat kulinarne królestwo Roberta Sowy. Rządził dotąd w Marysieńce, ale ma ona być wkrótce wyremontowana i stanie się jedynie restauracją śniadaniową i bankietową. Na gościa indywidualnego czeka zaś nowa restauracja, która zajęła miejsce po kawiarni Alexander.

Wnętrze zostało zasadniczo odświeżone, choć stylem przypomina bardziej lobby hotelowe niż elegancką restaurację. Ma także wkrótce zyskać nazwę – na razie działa bez niej, ale już przyciąga gości.

– Proponuję tu zdrową, nowoczesną kuchnię polską oraz dania, w...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8366

Spis treści

Po godzinach

Zamów abonament