Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Po pierwsze prostota

20 sierpnia 2010 | Po godzinach | Monika Kucia
W wystroju umiejętnie połączono styl nowoczesny z sentymentalnym „oldschoolem”
autor zdjęcia: Magda Starowieyska
źródło: Fotorzepa
W wystroju umiejętnie połączono styl nowoczesny z sentymentalnym „oldschoolem”
źródło: Życie Warszawy

Opasły Tom PIW, ul. Foksal 17, tel. 22 621 18 81, czynne w godz. 10 – 12 (kawa i ciasta), w godz. 12 – 18 (lunch) i od godz. 18 do ostatniego gościa (menu degustacyjne, kuchnia do godz. 22); można płacić kartą. Informacje dodatkowe: • parking – nie • Internet – tak • atrakcje dla dzieci – nie • karta win – tak • sekcja dla palących – nie

Ambitna szefowa kuchni, wieczorami wyłącznie menu degustacyjne, historyczne wnętrze, księgarnia i położenie w najbardziej gorącym restauracyjnie punkcie miasta. To wyjątkowe połączenie zalet nowego miejsca rodzeństwa Kręglickich.

Opasły Tom PIW mieści się w dawnej księgarni Państwowego Instytutu Wydawniczego (stąd nazwa). Lokal został wyremontowany, ale jego część w dalszym ciągu przeznaczona jest na sprzedaż książek wydawnictwa. Tam króluje pani Maryla. W otwartej kuchni rządzi zaś Agata Wojda, wieloletnia szefowa kuchni w należącej do Kręglickich, nieistniejącej już francuskiej restauracji Absynt.

W wystroju umiejętnie połączono styl...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8705

Spis treści
Zamów abonament