Mniejsze rygory dla lokalnych przetwórców i producentów żywności
Bezpośrednia dostawa własnej żywności na lokalny rynek to szansa dla gospodarstw rolnych na dodatkowe zyski
Rolnicy i małe firmy mogą produkować i bezpośrednio sprzedawać konsumentom lub lokalnym sklepom i restauracjom wytwarzane przez siebie mięso i wyroby z niego uzyskane albo produkty mleczne.
Pozwala im to omijać duże hurtownie i zakłady produkcyjne. Taka działalność nazywana jest marginalną, lokalną i ograniczoną (MLO). Aby jednak można ją było za taką uznać, musi być zgodna z rozporządzeniem ministra rolnictwa i rozwoju wsi z 8 czerwca 2010 r. w sprawie szczegółowych warunków uznania działalności...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta