Bez technologii trudno zadbać o bezpieczeństwo produktu
Marcin Świderek dyrektor finansowy, członek zarządu Sage
Komisja Europejska poprzez Dyrekcję Generalną ds. Zdrowia i Bezpieczeństwa Żywności planuje w tym roku przeprowadzenie ponad 211 audytów i innych kontroli w państwach członkowskich UE oraz krajach spoza regionu, w tym aż 34 proc. dotyczyć będzie bezpieczeństwa żywności.
Również polskie instytucje, jak Inspekcja Handlowa, Główny Inspektorat Sanitarny czy UOKiK, będą realizować własne kontrole. Można więc przyjąć, że 2019 będzie rokiem szczególnej dbałości o bezpieczeństwo produktu, a kluczowe będą kwestie związane z jakością produktów spożywczych.
Część producentów rynku FMCG znajdzie się z pewnością w sytuacji, w której zmuszeni będą wycofać produkt ze względu na różne zastrzeżenia co do jego jakości. To za każdym razem ważny test dla całej organizacji. Można się spodziewać strat finansowych, wizerunkowych,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta