Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Bez technologii trudno zadbać o bezpieczeństwo produktu

27 lutego 2019 | Ekonomia | Marcin Świderek

Marcin Świderek
 dyrektor finansowy, członek zarządu Sage

 

Komisja Europejska poprzez Dyrekcję Generalną ds. Zdrowia i Bezpieczeństwa Żywności planuje w tym roku przeprowadzenie ponad 211 audytów i innych kontroli w państwach członkowskich UE oraz krajach spoza regionu, w tym aż 34 proc. dotyczyć będzie bezpieczeństwa żywności.

Również polskie instytucje, jak Inspekcja Handlowa, Główny Inspektorat Sanitarny czy UOKiK, będą realizować własne kontrole. Można więc przyjąć, że 2019 będzie rokiem szczególnej dbałości o bezpieczeństwo produktu, a kluczowe będą kwestie związane z jakością produktów spożywczych.

Część producentów rynku FMCG znajdzie się z pewnością w sytuacji, w której zmuszeni będą wycofać produkt ze względu na różne zastrzeżenia co do jego jakości. To za każdym razem ważny test dla całej organizacji. Można się spodziewać strat finansowych, wizerunkowych,...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 11292

Wydanie: 11292

Spis treści

Monitor wolnej przedsiębiorczości

Zamów abonament