SPECJALNOŚCI WŁOSKIE
Sycylijskie klimaty prezentuje restauracja Flik. Dziś (22.04) oraz w poniedziałek, wtorek i środę (z przerwą na weekend) śpiewa tu Włoch Marco Bocchino, a oprócz głównej karty serwowane są dania rodem z Sycylii, największej wyspy na Morzu Śródziemnym. Start godz. 19. Wstęp: 20 zł (nie obejmuje konsumpcji).
Szef kuchni Mirosław Reszczyk pod czujnym okiem Sycylijczyka Giancarlo Russo, który prowadzi własną restaurację włoską przy Rzymowskiego, przygotowuje tu sycylijskie arancini di riso, czyli "ryżowe pomarańczki", ulepione z ryżu kule z mięsnym lub mięsno-serowym nadzieniem, które smaży się na złoto (przypominają wówczas...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta