Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

SPECJALNOŚCI WŁOSKIE

22 kwietnia 2005 | Warszawski Informator Rzeczpospolitej | MK
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane

SPECJALNOŚCI WŁOSKIE (c) KUBA KAMIŃSKI (c) KUBA KAMIŃSKI SYCYLIA WE FLIKU BUON APPETITO!

Sycylijskie klimaty prezentuje restauracja Flik. Dziś (22.04) oraz w poniedziałek, wtorek i środę (z przerwą na weekend) śpiewa tu Włoch Marco Bocchino, a oprócz głównej karty serwowane są dania rodem z Sycylii, największej wyspy na Morzu Śródziemnym. Start godz. 19. Wstęp: 20 zł (nie obejmuje konsumpcji).

Szef kuchni Mirosław Reszczyk pod czujnym okiem Sycylijczyka Giancarlo Russo, który prowadzi własną restaurację włoską przy Rzymowskiego, przygotowuje tu sycylijskie arancini di riso, czyli "ryżowe pomarańczki", ulepione z ryżu kule z mięsnym lub mięsno-serowym nadzieniem, które smaży się na złoto (przypominają wówczas...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3515

Spis treści
Zamów abonament