Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Kuchnia dla zaawansowanych

22 kwietnia 2005 | Warszawski Informator Rzeczpospolitej | MK
źródło: Nieznane

NOWE MENU: LA REGINA Kuchnia dla zaawansowanych (c) KUBA KAMIŃSKI

Paweł Oszczyk, szef kuchni w restauracji La Rotisserie w hotelu La Regina, to kucharz wizjoner. Elementy tradycyjnej kuchni polskiej łączą się u niego z najbardziej niezwykłymi inspiracjami. To kuchnia autorska, zaskakująca, rozpoznawalna. Z taką kuchnią jest jak z nowoczesnym malarstwem lub z muzyką współczesną. Nie spodziewajmy się niczego swojskiego, znajomego, oswojonego. Posiłek w La Rotisserie przypomina raczej Warszawską Jesień niż konkurs chopinowski. Trzeba nauczyć się rozpoznawać awangardowe rozwiązania, ale też odpowiednią ich klasę. Czasem przecież kakofonia dźwięków chce uchodzić za arcydzieło. Paweł Oszczyk nie jest łagodny dla swoich gości. Nie upraszcza swoich pomysłów. Stawia wyzwania i prowokuje.

Do ozdoby używa pogniecionego pergaminu, na...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3515

Spis treści
Zamów abonament