Kuchnia dla zaawansowanych
Paweł Oszczyk, szef kuchni w restauracji La Rotisserie w hotelu La Regina, to kucharz wizjoner. Elementy tradycyjnej kuchni polskiej łączą się u niego z najbardziej niezwykłymi inspiracjami. To kuchnia autorska, zaskakująca, rozpoznawalna. Z taką kuchnią jest jak z nowoczesnym malarstwem lub z muzyką współczesną. Nie spodziewajmy się niczego swojskiego, znajomego, oswojonego. Posiłek w La Rotisserie przypomina raczej Warszawską Jesień niż konkurs chopinowski. Trzeba nauczyć się rozpoznawać awangardowe rozwiązania, ale też odpowiednią ich klasę. Czasem przecież kakofonia dźwięków chce uchodzić za arcydzieło. Paweł Oszczyk nie jest łagodny dla swoich gości. Nie upraszcza swoich pomysłów. Stawia wyzwania i prowokuje.
Do ozdoby używa pogniecionego pergaminu, na...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta