Palce lizać
Lubię chodzić do restauracji – zarówno tych, w których podają tradycyjny obiad, jak i egzotycznych, w których można spróbować czegoś niezwykłego. Ostatnio skusiłam się na sznycla w Intercity z Krakowa do Warszawy. Ktoś pomyśli, że to coś pomiędzy tradycją a egzotyką, ale przyznam, że sznycel był smaczny. Przepadam za kuchnią azjatycką i indyjską oraz francuską i włoską. Makarony, grillowane jarzyny, sałatki i pierożki, np. chińskie, to moje ulubione potrawy. Z mięs najczęściej wybieram jagnięcinę. Dość często z przyjaciółmi jadamy...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta