Z przepychem
Deszcz kryształków na tle czarnych ścian i woda spływająca po wielkiej szybie. To pierwsze, co widzimy, wchodząc do restauracji Rondo Royal mieszczącej się w biurowcu przy rondzie ONZ. Czerń i błysk robią wrażenie
Do monochromatycznego czarnego wystroju dopasowano dodatki w kolorze krwistej czerwieni – taka jest mała lakierowana scena i świecąca linia biegnąca po suficie i wokół baru. Efekt? Wnętrze restauracji mogłoby służyć za teatralne dekoracje np. do balu u Mistrza z książki Bułhakowa.To miejsce luksusowe. Droższe nawet od łódzkiej L’ecru, francuskiej restauracji, gdzie podobno szef kuchni nadzorował pracę kucharzy na bieżąco przez Internet z Paryża. W L’ecru zupa migdałowa kosztuje 49 zł, a foie gras z konfiturą z mango – 109 zł.
W Rondo Royal mamy zestaw nie do pobicia. Za najprawdziwszy na...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta