Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Wyznania francuskiego piekarza

08 listopada 2008 | Styl życia | Grzegorz Sowula
źródło: Rzeczpospolita

O tej książeczce powiedzieć można: milusia. Niewielki format, dawniej zwany szesnastką, skromna objętość, sympatyczne rysuneczki, sepiowe fotki, niejaka stylizacja na szlachetny druk: obwoluta ze skrzydełkami, twarda oprawa ze ślepym tłoczeniem, XVIII-wieczna czcionka tytułów i wyróżnień…

Najbardziej milusie jest oczywiście gadanie samego autora – Peter Mayle, zawodowy piewca Prowansji, opowiada o niej tak, że śmiało można uznać tę francuską prowincję za przedsionek raju. Klimat łagodny, ludzie wspaniali...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8163

Spis treści
Zamów abonament