Wyznania francuskiego piekarza
O tej książeczce powiedzieć można: milusia. Niewielki format, dawniej zwany szesnastką, skromna objętość, sympatyczne rysuneczki, sepiowe fotki, niejaka stylizacja na szlachetny druk: obwoluta ze skrzydełkami, twarda oprawa ze ślepym tłoczeniem, XVIII-wieczna czcionka tytułów i wyróżnień…
Najbardziej milusie jest oczywiście gadanie samego autora – Peter Mayle, zawodowy piewca Prowansji, opowiada o niej tak, że śmiało można uznać tę francuską prowincję za przedsionek raju. Klimat łagodny, ludzie wspaniali...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta