Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Dwa lata zaciskania pasa w gastronomii

11 lutego 2009 | Ekonomia | Aleksandra Biały
Spadek wydatków Polaków na jedzenie poza domem najbardziej odczują restauracje. Klientów zyskają fast foody. ∑
źródło: Rzeczpospolita
Spadek wydatków Polaków na jedzenie poza domem najbardziej odczują restauracje. Klientów zyskają fast foody. ∑

Spadek dynamiki przychodów branży gastronomicznej w Polsce prognozuje na najbliższe dwa lata firma badawcza PMR.

Z jej najnowszego raportu o rynku restauracyjnym, fast food, kawiarni i barów wynika, że że w latach 2009 – 2010 będzie on rósł o 3 – 4 procent rocznie. W minionym roku wzrost wyniósł około 6,6 proc. Powody spadku dynamiki to osłabienie gospodarcze i gorsze...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8240

Spis treści
Zamów abonament