Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Klienta można poczęstować winem

17 lutego 2009 | Prawo | Konrad Piłat

Handlujący winami może zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów wartość trunków przeznaczonych na degustacje dla klientów

Tak wynika z interpretacji Izby Skarbowej w Poznaniu z 28 stycznia 2009 r. (nr ILPB1/415-81/09-3/AMN).

Z pytaniem wystąpił przedsiębiorca, który jest importerem win i rozlicza się na podstawie księgi przychodów i rozchodów. Jako jedną z form promocji stosuje on bezpłatne degustacje win dla klientów. W tym celu otwiera butelki poszczególnych gatunków zakupionych win. Nie są to jednak specjalne...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8245

Spis treści
Zamów abonament