Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Rozszyfrowany genom soi

14 stycznia 2010 | Nauka | Izabela Filc-Redlińska PAP

Amerykańscy uczeni zsekwencjonowali większą część DNA jednej z najbardziej popularnych na świecie roślin uprawnych

O wynikach ich badań donosi „Nature”. Mają one m.in. służyć poznaniu procesu, w jaki rośliny strączkowe przetwarzają światło słoneczne, wodę, dwutlenek węgla oraz azot w białko i olej. Ale przyczynią się również do bardziej efektywnej ich uprawy.

Brak okładki

Wydanie: 8522

Spis treści
Zamów abonament