Wysokie ceny żywności zniechęcają do zakupów
Polacy ograniczają zakupy drożejącej żywności. W tym roku spadnie spożycie mięsa, masła i jaj
W grudniu 2012 r. za żywność i napoje bezalkoholowe możemy zapłacić o 3 – 4 proc. więcej niż przed rokiem – wynika z najnowszej analizy Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej (IERiGŻ) poświęconej popytowi na żywność, do której dotarła „Rz".
Średnie tempo podwyżek będzie wprawdzie wolniejsze niż w ubiegłym roku, ale ceny części produktów znacznie przekroczą średni poziom podwyżek. W grupie tej mogą znaleźć się ryby, wieprzowina i jajka. Te ostatnie ze względu na ograniczoną podaż, wywołaną...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta