Świńskie nóżki wędrują na afrykańskie stoły
Świńskie nóżki wędrują na afrykańskie stoły
Jesienią na półki japońskich sklepów powinny trafić wiśnie i śliwki w spirytusie produkowane przez firmę Regina z Nowych Ręczajów w województwie mazowieckim. Będzie to pierwszy polski producent żywności ekologicznej, który wkroczy na tamtejszy rynek. – Przygotowujemy się do uzyskania certyfikatu JAS, którego wymagają Japończycy – mówi "Rz" Wojciech Książek, prezes Reginy.
Miesięcznie firma ta będzie wysyłać do Japonii 20 tys. opakowań swoich produktów. Prowadzi także rozmowy z amerykańską siecią Whole Foods. Aby sprostać zamówieniom, będzie musiała zainwestować w nowe linie produkcyjne. Wprowadzi także trzyzmianowy system pracy.
Regina nie jest jedynym producentem...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta