Za jedzenie będziemy płacić coraz więcej
Krystyna Świetlik z Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej
RZ: Polscy producenci żywności przyznają, że dalsze podwyżki cen są nieuniknione. Jaka może być ich skala?
Krystyna Świetlik : Mało prawdopodobne, by w 2008 r. wzrost cen żywności był tak wysoki, jak w ubiegłym, czyli 8 proc. w relacji grudzień do grudnia. Będą one jednak w szły w górę. W pierwszym półroczu artykuły spożywcze mogą zdrożeć nie więcej niż o 5 proc., w drugim powinny być bardziej stabilne. Jest...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta