Pieprz z czekoladą? Niekoniecznie
Właściciel firmy Kames i warszawskiej lodziarni Malinova o tym, jakie lody lubią Polacy
Rz: Z czego robi się lody?
Rajmund Kawalec: Z mleka, śmietanki, cukru, owoców, orzechów, kakao oraz różnych przetworów. Lody malaga robi się w ten sposób, że rodzynki zalewa się winem marsala i trzyma dwa tygodnie w piwnicy. Stają się wtedy delikatne i aromatyczne i są doskonałym dodatkiem smakowym do lodów mlecznych. Są też przeciery orzechowe‚ zagęszczone owoce z cukrem itp. My używamy gotowych przetworów‚ sprzedajemy je także naszym klientom‚ lodziarzom. Są...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta