Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Moja wielka grecka kolacja

30 maja 2009 | Styl życia | Danuta Walewska
Sałatka grecka: pomidory, oliwki, feta, cebula  i... słońce
źródło: stockfood
Sałatka grecka: pomidory, oliwki, feta, cebula i... słońce

Przed sezonem łatwo znaleźć stolik w restauracji. Jedzenie, jeśli nie wymaga długiego przygotowania, dostajemy szybko. Podaje je często właściciel restauracji albo doświadczony kelner, ten, który nie traci pracy, kiedy kończy się sezon.

Urlop w wakacyjnym szczycie oznacza zgodę na nieco szlachetniejszą odmianę fast foodu, nieprofesjonalną obsługę albo masówkową opcję all-inclusive, która z dobrym jedzeniem rzadko ma cokolwiek wspólnego.

Nie dotyczy to tylko niektórych krajów. Tajlandii, bo tam je się zawsze dobrze. I Meksyku, gdzie dzisiaj turyści są na wagę złota.

Szef Fiata w Polsce Enrico Pavoni jako horror wspomina sierpniowe wakacje we Włoszech. Siedział przy stole z rodziną, rozmawiali po polsku. Zamówili spaghetti z sosem...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8332

Spis treści
Zamów abonament