Francuski Manhattan
Z czerwonym przewodnikiem po najlepsze jedzenie w Nowym Jorku
Opublikowano właśnie słynny francuski przewodnik kulinarny Michelin New York City 2011, a w nim ofertę 715 najlepszych obecnie lokali gastronomicznych Nowego Jorku
Choć anonimowi inspektorzy Michelina od 1933 r. odwiedzają i oceniają restauracje w 23 krajach, a ich czerwone przewodniki zawierają dziś opisy ponad 45 tysięcy lokali, to nowojorski guide jest szczególnie oczekiwany.
– Nowy Jork to tygiel kultur, kuchni i smaków. W każdej dzielnicy jest kilkaset restauracji, na każdej ulicy kilkadziesiąt knajpek, a w całym mieście są ich tysiące. Tu każde skrzyżowanie inaczej pachnie. Gdy przypadkiem natkniesz się na coś naprawdę dobrego, nie ma gwarancji, że bez problemu trafisz w to miejsce znowu. Przewodnik jest niezbędny – mówi „Rz” Aga Zaryan, wokalistka jazzowa i...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta