Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Podróż po kulinarnych rozdrożach

18 lutego 2011 | Życie Warszawy | Sylwia Ogrodniczak
Paweł Paszek traktuje  kuchnię jako zaplecze do kulinarnych popisów, które odbywają się w salonie
autor zdjęcia: Sylwia Ogrodniczak
źródło: Życie Warszawy
Paweł Paszek traktuje kuchnię jako zaplecze do kulinarnych popisów, które odbywają się w salonie
W przestronnym salonie ursynow- skiego apartamentowca  może  kosztować egzotycznych potraw nawet kilkunastu lub więcej gości
autor zdjęcia: Sylwia Ogrodniczak
źródło: Życie Warszawy
W przestronnym salonie ursynow- skiego apartamentowca może kosztować egzotycznych potraw nawet kilkunastu lub więcej gości
Przepisy na swoje oryginalne potrawy Paweł zbierał podczas licznych podróży. Nauczył się z nich, że gwarancją smaku jest maksymalna świeżość składników
autor zdjęcia: Sylwia Ogrodniczak
źródło: Życie Warszawy
Przepisy na swoje oryginalne potrawy Paweł zbierał podczas licznych podróży. Nauczył się z nich, że gwarancją smaku jest maksymalna świeżość składników
autor zdjęcia: Sylwia Ogrodniczak
źródło: Życie Warszawy
Kolacje u Pawła integrują ludzi w sposób podobny do tego, jak integrują ich w krajach południa Europy
autor zdjęcia: Sylwia Ogrodniczak
źródło: Życie Warszawy
Kolacje u Pawła integrują ludzi w sposób podobny do tego, jak integrują ich w krajach południa Europy

Duże restauracje pozbawione są intymnej atmosfery, której brak nam na co dzień. Dlatego wielu smakoszy chętnie wybiera spotkania w „klubie degustacyjnym”. W czyimś domowym zaciszu. Goście składają się na kolację i delektują oryginalnymi potrawami.

W zasadzie to bardziej „salon kolacyjny”. Jego idea polega na gotowaniu w zaciszu domowym dla większej liczby gości. Składają się po 150 – 200 zł, by poprzez wspólną degustację dań i win nie tylko pieścić podniebienia, ale mieć również okazję do nawiązywania relacji towarzyskich.

Kuchnia na start!

Wspólne gotowanie to dzielenie się radością tworzenia smaków w towarzystwie pasjonatów. Wie o tym dobrze Paweł Paszek, który godzi w życiu wiele ról. Nie uważa się za osobę ekscentryczną, nawet jeśli realizuje przedsięwzięcia, które wymagają sporej odwagi. W swoim domu gości niekoniecznie znajomych. Chyba że ktoś ma zaufanie do znajomych z Facebooka. My tak właśnie do niego trafiliśmy.

Przygotowania do przyjęcia gości Paweł rozpoczął już od rana, teraz porządkuje składniki i narzędzia – kuchnia, kiedy dom będzie pełen gości, musi być maksymalnie wydajna.

W małym pomieszczeniu mięsa, warzywa, zioła i owoce zamieniają się w składniki...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 8856

Spis treści
Zamów abonament