Podróż po kulinarnych rozdrożach
Duże restauracje pozbawione są intymnej atmosfery, której brak nam na co dzień. Dlatego wielu smakoszy chętnie wybiera spotkania w „klubie degustacyjnym”. W czyimś domowym zaciszu. Goście składają się na kolację i delektują oryginalnymi potrawami.
W zasadzie to bardziej „salon kolacyjny”. Jego idea polega na gotowaniu w zaciszu domowym dla większej liczby gości. Składają się po 150 – 200 zł, by poprzez wspólną degustację dań i win nie tylko pieścić podniebienia, ale mieć również okazję do nawiązywania relacji towarzyskich.
Kuchnia na start!
Wspólne gotowanie to dzielenie się radością tworzenia smaków w towarzystwie pasjonatów. Wie o tym dobrze Paweł Paszek, który godzi w życiu wiele ról. Nie uważa się za osobę ekscentryczną, nawet jeśli realizuje przedsięwzięcia, które wymagają sporej odwagi. W swoim domu gości niekoniecznie znajomych. Chyba że ktoś ma zaufanie do znajomych z Facebooka. My tak właśnie do niego trafiliśmy.
Przygotowania do przyjęcia gości Paweł rozpoczął już od rana, teraz porządkuje składniki i narzędzia – kuchnia, kiedy dom będzie pełen gości, musi być maksymalnie wydajna.
W małym pomieszczeniu mięsa, warzywa, zioła i owoce zamieniają się w składniki...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta