Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Botanika

27 marca 2013 | Nauka | KK pap

Naukowcy z Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie stresują rośliny nadmiarem wody, zasoleniem i ekstremalnymi temperaturami, aby sprawdzić, które z nich – m.in. zboża, groch, fasola – przetrwają w niesprzyjających warunkach. Obserwują też zachowanie tysięcy roślinnych białek. Modyfikacja niektórych z nich może być sposobem na hodowlę odmian, które w polskich warunkach klimatycznych trudno było dotąd uzyskać.

Wydanie: 9497

Wydanie: 9497

Spis treści
Zamów abonament