Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Zatrucie lub niestrawność gościa zuboży restauratora

24 września 2014 | Prawo i praktyka | RS

Bez polisy OC szanujący się przedsiębiorca nie powinien zabierać się za przygotowywanie potraw. 
Jej brak może bowiem doprowadzić do poważnych strat finansowych.

Polisa pozwoli przedsiębiorcy na uniknięcie bądź zminimalizowanie finansowych skutków różnych nieprzewidzianych wypadków losowych, które mimo zachowania należytej staranności i zapobiegliwości mogą się zdarzyć każdemu.

– Z każdym rokiem świadomość ubezpieczeniowa Polaków wzrasta. Ma to znaczny wpływ na branżę gastronomiczną, bo klienci stają się bardziej wyczuleni na możliwość żądania rekompensaty finansowej od właściciela lokalu. A lista sytuacji, w których można wnioskować o odszkodowanie, jest bardzo długa. Dlatego podstawowym elementem ubezpieczenia restauratora jest odpowiedzialność cywilna za szkody wyrządzone osobom trzecim – mówi Magdalena Kowalska z Gothaer.

Ubezpieczenie OC polega na przyjęciu przez firmę...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9949

Wydanie: 9949

Spis treści
Zamów abonament