Zdrowy posiłek – to takie proste
Nie ma złych produktów, są tylko złe nawyki żywieniowe. Co oznacza, że w zdrowej, zbilansowanej diecie jest miejsce na wszystko. Ale jak mieć pewność, że przygotowując dla siebie posiłki, dostarczamy niezbędne wartości odżywcze? Jak komponować menu, żeby było smacznie, zdrowo, szybko i ekonomicznie?
Z pomocą przychodzi Żabka. W sklepach sieci znaleźć można wysokojakościowe produkty marek własnych. Wybierając je, możemy być pewni, że posiadają dobrze zbilansowany skład i przygotowano je ze składników pochodzących od sprawdzonych oraz zaufanych dostawców. Produkty te mają także odpowiednią porcję, dzięki której poczujemy się „zdrowo najedzeni”, jednocześnie dając nam gwarancję, że nie zmarnujemy żywności, kupując jej nadmiar.
Jak wynika z danych Żabki, niemal 70 proc. dań gotowych kupowanych w Polsce to dania do odgrzania. Klienci sieci najczęściej sięgają po sprawdzone, znane potrawy: dania mączne (pierogi i naleśniki), dania z makaronem z kuchni włoskiej oraz tradycyjne dania z mięsem i warzywami. Popularność zyskują też znane dobrze Polakom dania kuchni świata. Najczęściej po dania gotowe sięgają osoby w wieku 20–45 lat z większych miast liczących powyżej 100 tys. mieszkańców, w takim samym stopniu kobiety, jak i mężczyźni. Co trzecia osoba deklaruje zakup takich dań przynajmniej raz w tygodniu.
– Klienci w naszej sieci w ramach marek własnych znajdą wysokiej jakości produkty, które zostały zaprojektowane w taki sposób, by odpowiadać na codzienne potrzeby żywieniowe i maksymalnie skracać czas spędzany w kuchni na gotowaniu – mówi Anna Grabowska,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta