Uczta w powietrzu
SZTUKA WYDAWANIA PIENIĘDZY
Uczta w powietrzu
Przez wiele lat długie podróże skazywały Polaków na usługi radzieckiego Aerofłotu. Do dziś odbiera mi apetyt wspomnienie podawanej tam "aeropticzki", gorącego dania w postaci suchego, zimnego kurczaka niezmiennie surowego pod pachami.
DANUTA WALEWSKA
Podczas krótkich podróży samolotem właściwie nie ma znaczenia, co dostaniemy do jedzenia, bo bez posiłku dwie-trzy godziny można wytrzymać. To, jaką linią polecimy i jak nas nakarmią, czyli jak nam zorganizują czas, ma znaczenie podczas rejsów długich, na trasach międzykontynentalnych. Wówczas trzeba zastanowić się, czy nie warto polecieć z przesiadką, ale wygodniej. Zwłaszcza że komfort podróży ma ogromny wpływ na to, w jakiej formie będziemy po przylocie. Czasami okazuje się, że dopłata do klasy biznes nie jest ogromnym wydatkiem, albo że możemy wykorzystać nagromadzone punkty.
Przez wiele lat długie podróże skazywały Polaków na usługi radzieckiego Aerofłotu. Do dzisiaj odbiera mi apetyt wspomnienie podawanej tam...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta